Никогаш не сум ги сликала моите соништа или кошмари, ја сликав само мојата реалност.


Фрида Кало

Изложба “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

13 јуни 2022 (понеделник)  отварање на изложбата- “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

...Најзначајните...

13.06.2022 г.

“Кружните емоции“ Изложба на Петра Јовановска, Вит Павлик и Теодор Бузу

Неготинско-Чешко пријателство преку “Кружните емоции“ на Петра Јовановска, Вит Павлик и Теодор Бузу.

Изложбата беше збогатена со присуството на заменик амбасадорот Лубомир Пшенка од Р.Чешка и обр...

03.05.2022 г.

Изложба ,,Златниот антички наод од Неготинско,,

Во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово е отворена изложба на фотографии  на кои е  промовиран златниот антички наод од  неготинско.

И...

21.04.2022 г.

„Златните археолошки артефакти од неготинско“ во Локален Музеј – Галерија Кавадарци

По повод Меѓународниот ден на жената 8-ми Mарт,  во салоните на Локален Музеј – Галерија Кавадарци беше отворена изложбата насловена „Златните археолошки артефакти од неготинско“, во соработка с...

07.03.2022 г.

Изложба на копаничарите од ЗЗН "Стари занаети" од Неготино

Св.Трифун навечер во Музеј на Град Неготино...

17-та традиционална изложба на копаничарите од ЗЗН "Стари занаети" од Неготино, по повод чествувањето на св.Трифун во Неготино!

14.02.2022 г.

ИЗЛОЖБА - КУМАНОВСКИ ГРАФИЧАРИ 2021

КУМАНОВСКИ ГРАФИЧАРИ 2021 во Неготино!

Во изложбениот салон на Музеј На Град Неготино поставени се 20 најнови графички остварувања на кумановските академски графичари Зоран Јакимовски, Мирослава Цветковиќ, С...

17.12.2021 г.

ЗЛАТНИОТ АНТИЧКИ НАОД ОД с.ТРЕМНИК. НЕГОТИНО

“ЗЛАТНИОТ АНТИЧКИ НАОД ОД с.ТРЕМНИК. НЕГОТИНО“

Изложба на фотографии од ексклузивниот златен антички наод пронајден во археолошкиот локалитет "Орманков гроб", с.Тремник, општина Неготин...

05.11.2021 г.

ИЗЛОЖБА НА ИКОНИ ОД ЦРКВАТА “Св.ИЛИЈА“ , с.ВЕШЈЕ

По повод празникот ИЛИНДЕН и христијанскиот празник Св.Илија, во Изложбениот салон на Музеј на град Неготино, изложени се 40 икони кои потекнуваат од 19 век, од црквата “Св.Илија“ од с.Вешје, поточно насли...

29.07.2021 г.

Велешко културно лето - Ликовнатa колонија “НЕГОТИНО - 2020“

Во рамки на Велешко културно лето ЛУ Народен музеј Велес во соработка со Општина Велес ја реализира изложбата, Ликовнатa колонија “НЕГОТИНО - 2020“.
Колониата се реализира во дворот...

27.07.2021 г.

Изложба “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

13.06.2022 г. Музеј на град Неготино

13 јуни 2022 (понеделник)  отварање на изложбата- “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

...Најзначајните...

Повеќе инфо

КОНЦЕРТ по соло пеење од учениците од ДМБУЦ Илија Николовски - Луј

06.06.2022 г. Музеј на град Неготино

КОНЦЕРТ по соло пеење од учениците од ДМБУЦ “Илија Николовски - Луј“, одржан на 06.06.2022 година со почеток од 19.30 часот во Изложбениот салон на Музеј на град Неготино! Концерт на младите и убавите:

...

Повеќе инфо

Изложба на Стрипови и Промоција на книга од Хрватски автори

28.05.2022 г. Музеј на град Неготино

Здружението на Хрвати „Веритас Кроација“ од Велес, во рамките на својот проект Повардарие, денес во ОУ Музеј на Град Неготино се одржа културен настан кој се состои од изложба на Стрипови од хрватиски...

Повеќе инфо

Јавни часови на учениците од ООМУ Владимир Арсовски Неготино

25.05.2022 г. Музеј на град Неготино

Во деновите 25, 26 и 30 мај 2022 година во ОУ Музеј на Град Неготино се одржаа Јавни часови на учениците од ООМУ Владимир Арсовски Неготино.

- 25 мај јавен час на учениците од класата по виолина - ...

Повеќе инфо