Изложба „Ликовни блесоци од Уметничката галерија од Тетово“

28.07.2022 г. Музеј на град Неготино

Изложбата „Ликовни блесоци од Уметничката галерија од Тетово“  e отворена во Музеј на град Неготино. а е резултат на соработка меѓу неготинскиот музеј и Националната установа Уметничка галерија Тетово...

Повеќе инфо

Концерт на млади музички уметници

07.07.2022 г. Музеј на град Неготино

На ден 07.07.2022 г.  во Музејот на град Неготино се одржа Концерт на млади музички уметници. Пред љубителите на класичната музичка уметност се претставија Јелопи Седеу Нишевиќ-соло пеење и Трајче Станк...

Повеќе инфо

КОНЦЕРТ НА СТАРО КЛАСИЧНИ АРИИ

28.06.2022 г. Музеј на град Неготино

На ден  28.06.2022 година (понеделник) во 19.30 часот во изложбениот салон на Музеј На Град Неготино се одржа концерт на старо класични арии.

Публиката уживаше во врвната изадба на:

Повеќе инфо

Концерт - ТИКВЕШКА РАПСОДИЈА

24.06.2022 г. Музеј на град Неготино

 ТИКВЕШКА РАПСОДИЈА на Страшо Темков и Сара Пројковска во Музеј На Град Неготино....

ПРОГРАМА:

1. Herman Beeftink - Spring

2. Bela Bartok - 6 Романски танци оп.56

3. Асен К...

Повеќе инфо

Концерт „Џезот меѓу нотите“ - Емилија Кабранова Филипова

21.06.2022 г. Музеј на град Неготино

Во Музеј на град Неготино, вечерва беше реализиран концертот „Џезот меѓу нотите“ на пијанистката Емилија Кабранова Филипова, настан поддржан од Министерството за култура.

Беа изведени главно џез ...

Повеќе инфо

Концерт на Ивана Мазнејкова - Пијано

14.06.2022 г. Музеј на град Неготино

На ден 14.06.2022 година во Музеј на град Неготино се одржа музичка презентација на професор - магистар Славчо Величков од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“ Штип преку пијано изведба на неговата ученичка од трет...

Повеќе инфо

Изложба “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

13.06.2022 г. Музеј на град Неготино

13 јуни 2022 (понеделник)  отварање на изложбата- “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

...Најзначајните...

Повеќе инфо

КОНЦЕРТ по соло пеење од учениците од ДМБУЦ Илија Николовски - Луј

06.06.2022 г. Музеј на град Неготино

КОНЦЕРТ по соло пеење од учениците од ДМБУЦ “Илија Николовски - Луј“, одржан на 06.06.2022 година со почеток од 19.30 часот во Изложбениот салон на Музеј на град Неготино! Концерт на младите и убавите:

...

Повеќе инфо

Изложба на Стрипови и Промоција на книга од Хрватски автори

28.05.2022 г. Музеј на град Неготино

Здружението на Хрвати „Веритас Кроација“ од Велес, во рамките на својот проект Повардарие, денес во ОУ Музеј на Град Неготино се одржа културен настан кој се состои од изложба на Стрипови од хрватиски...

Повеќе инфо

Јавни часови на учениците од ООМУ Владимир Арсовски Неготино

25.05.2022 г. Музеј на град Неготино

Во деновите 25, 26 и 30 мај 2022 година во ОУ Музеј на Град Неготино се одржаа Јавни часови на учениците од ООМУ Владимир Арсовски Неготино.

- 25 мај јавен час на учениците од класата по виолина - ...

Повеќе инфо
Страница: 1 2 3 4 5  ...